familjelivet i tornedalen

5 Vs. 4

Jag ska lista fem saker jag älskar med Sebastian versus fyra saker jag inte älskar (stör mig på). De saker jag älskar väger givetvis tyngre än de saker jag inte älskar och det ser ju  finare ut med fler alternativ för älska. 

1. Högst upp listar jag att han är bra på att få mig att känna mig älskad, han är otroligt bra på att säga det och påminner mig om det dagligen (ja, flera gånger). Visst har jag mina bottendagar när allt känns tvivelaktigt men i grund och botten är jag helt övertygad, det vet han.

2. Inte att han får mig att skratta utan hur han får mig att skratta. Här är det verkligen inte bara vad han gör utan hur han gör det, han lyckas alltid, han har en bra förmåga när det gäller att få mig att skratta även när allt kan kännas hopplöst eller motigt. Det är det där huret, jag älskar verkligen det. 

3. Jag älskar att lyssna på honom när han pratar om framtiden för det finns inte en gång han pratar om den med mig utan att varenda gång nämna mig i den. Det är inte ”jag” ska, om några år kanske ”jag” utan det är alltid med ett ”vi”, ”du och jag”, ”du, jag och Lucas”. Det är ett väldigt fint sätt han har, jag undrar om det är medvetet eller om han själv tänkt på det? Jag har aldrig poängterar det för honommen det om något kan än idag få det att kännas pirrigt. Framtiden är oförutsägbar men det är fint att hoppas.

4. Han är inte ”not too much” eller ”not too little” utan ”swedish lagom” när det kommer till det mesta. Han kan skämma bort mig med att tala om att han älskar mig men allt annat nej. Jag är glad att det är en sida som bestått sen den dagen vi träffades. 😉 

5. Han är en bra bästa vän, en bra pappa, en bra sambo helt utan tvekan med världens snällaste hjärta och möjligtvis också bland de mest pålitligaste och lugnaste personerna jag vet, tack för att du står ut med mig under vissa perioder (ja,  jag är ingen lugn bris på havet utan världarnas väderstorm ibland). Tack för att du är just du (ja, en del saker går väl att förbättra!). 😂

  
4 saker jag stör mig på:

1. Att han är hiskeligt dålig på att plocka undan efter sig. Jag har mycket mig själv att skylla på som skämt bort honom något otroligt när jag var mammaledig. Allt ska bara lämnas överallt eller flyttas till ett annat nästan sämre ställe tills ”senare”, trots att han vet att ”senare” gör mig galen. Kära mamma och pappa, nu förstår jag varför ni blev galna på att höra ordet ”senare”, det ordet saknar totalt betydelse och betyder ungefär samma sak som ”jag gör det senare när du redan har gjort det för då är det ändå försent”. 

2. Jag kan störa mig på att han lämnar sina strån runt om i handfatet efter att han rakat bort skägget. Något otroligt. Hur många gånger har jag inte bett honom rengöra det där j*vla handfatet från alla strån. ”Sådär” och så ligger ungefär femtio och spretar runt där efteråt. 

3. När han ska hitta något och inte hittar det på första bästa ställe där han vill minnas sig ha sett det senast. Vad händer då? Ja då rotar han igenom varenda hörn och skåp och vänder upp och ned på allt, exakt allting. Tror ni han ställer tillbaka det i ordning? Läs punkten ovan i så fall för en ledtråd. Inte bara det, han skyller ALLTID det på mig, trots att jag inte ens rört grejen. 

4. Att han för det första bara kliver ur skorna när han kommer innanför dörren och de sedan ligger där i vägen för att sedan hoppa ur sina arbetskläder som ligger i högar efter hallgolvet. Kult? Nej. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats