familjelivet i tornedalen

Att bli förälder

Förstagångsförälder, vad innebär egentligen det? Jag hade en period under min graviditet när jag ständigt gick runt och nojade över saker och ting, funderade och funderade, ältade på saker inuti mitt huvud. Det val vi gjort är det absolut bästa valet jag någonsin gjort under mina 22 år fyllda men man kan inte låta bli att fundera, inte när du ska bli mamma/pappa för första gången i ditt liv. ”Hur kommer jag att vara som mamma?”, ”Hur kommer S att vara som pappa?”, ”Vad är bra föräldrar?”, ”Kommer vi att klara detta?”, ”Tänk om….tänk om”. ”Vem kommer bebisen att vara mest lik?”, ”Hur uppfostrar man ett barn på ett så bra sätt som möjligt?”. I huvudet snurrade miljontals tankar och funderingar kring uppfostran, hur vi kommer sätta oss in i våra nya roller, funderingar och nyfikenhet kring bebisen, skötsel och vård, vad är rätt och vad är fel? Hushåll, ekonomi och samarbete m.m.

Men min mor var klok och ställde mig frågan: ”vad är det du oroar dig mest över? och jag fick fundera och ju mer jag tänkte på det desto lugnare blev jag. ”Det är en instinkt vi mammor har, allt faller på sin plats på ett naturligt sätt när barnet kommer. Tusen tack mamma, för det var precis vad jag behövde höra där och då. Något jag verkligen ältade på var frågan ”vad är rätt och vad är fel när det kommer till bebisen?”, det kommer nog både jag och S känna sen, vi kommer känna vad som känns rätt för just oss och vad som känns fel, för alla är vi ju trots allt så olika. Det vi ”mammor och blivande mammor” kanske fruktar mest ibland är andra mammor – de där som kan exakt allting och vet allting och ständigt ska stå där bakom nacken på dig och säga vad du ska göra och hur du ska göra det. Nu tänker jag på Mickan och hennes väninnor i solsidan och man förstår snabbt att det faktiskt är så i det verkliga livet också. Man tänker mycket på amningen, bära rätt och bära fel, rädd för att skada den sköra lilla guldklimpen, byta kläder, byta blöja, hur man badar och hur ofta allting ska göras. Jag och S har tagit beslutet att vi vill vara ifred i några dagar innan vi tar emot besök, dels för att vi kommer att vara trötta och vilja återhämta oss efter allting, dels för att vi vill komma närmare den lille och bekanta oss med vår familjemedlem ordentligt och även för att det kommer att göra oss mycket säkrare i allting vad gäller bebisen. Allting faller på sin plats så småningom, det är en spännande tid jag får dela tillsammans med mina nära och kära, en tid fylld av lite ally möjligt. Jag bär just nu på den finaste gåvan någonsin och jag är så glad över vårt val, nu får tiden gärna gå. Vi ska bli föräldrar, för första gången. ❤️

20140430-084606.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats