familjelivet i tornedalen

Att inte alltid vara sams med sitt barn.

Aldrig trodde jag att man skulle få erfara det såhär tidigt redan. Aldrig ville jag drömma om att 1åringar kunde bli så fruktansvärt arga eller vara så fruktansvärt bestämda men joho ni för tji där fick jag minsann. De senaste dagarna har vi inte riktigt varit sams om någonting för egentligen sedan ungefär 1 års åldern har han börjat testa mig, mest mig och det otroligt mycket. Jag försöker avleda, går ingen vart. Ibland lyckas jag riktigt bra, förmodligen skulle vi vara sams om jag bar på honom dygnets alla timmar förutom de vi sover. Men det förstår nog alla att det inte går för min rygg klarar ju inte av det. 

Han har kommit på en jätte dålig grej, nämligen att banka huvudet när han inte får som han vill. Jag får skylla mycket på mig själv som reagerat starkt och blivit förskräckt – jag tror min reaktion/uppmärksamhet triggat igång det mer. Men man blir ju så himla rädd – jag blir ju rädd att det ska göra ont. Dagens generation som man tillhör googlade jag ”mitt barn bankar huvudet, är det normalt?” Verkade komma upp många med liknande och majoriteten tipsar om att man inte ska försöka visa att man lägger större vikt, inte ge honom det han vill ha utan fort bara ta upp och visa att man förstår att han är sur/frustrerad, lugna ner och finnas till, få honom på andra tankar. Trots att man är en bidragande orsak till frustrationen när man inte tillåter något eller försöker avleda. Vem sa att det skulle vara lätt hela tiden? Ingen. De bra stunderna är såklart många fler och hans skratt, vårt skratt är oslagbart. Men jag vet inte hur jag ska tackla det beteendet riktigt, någon som fått erfara det?

  
Han är så himla busig och rörlig våran lilla kille, jag bara älskar hur mycket lycka och mening han tillför i våra liv. Trots att han gör mamma sin gråhårig emellanåt. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats