familjelivet i tornedalen

Flaskmatning

Ah! Nu ligger både jag och lilleman i en rejäl matkoma här (den ena sovandes) i sängen och väntar på att private practice ska börja och på att S ska komma hem, han slutar nu klockan fyra så han borde vara hemma på en stund. Hoppas dock på att han svänger förbi affären innan han kommer hem så jag får steka plättar ikväll eller till frulle imorgon. Pumpade ju ut ca 140 ml från ena bröstet på fem minuter och det var fortfarande spänt, avent pumpen är riktigt bra. Delade upp det i två flaskor med 70 ml för att börja testa om han tar det. Igår var lilleman nämligen sååååååhär ledsen här hemma med S när jag var iväg på efterkontrollen så det kan vara skönt för pappa att ha i flaska ifall jag måste iväg o L bestämmer sig för att han ska ha mat NU…som till exemplevis nu på fredag när jag ska iväg på ett samtal. Dom har börjat med samtal efter förlossning för att upptäcka nedstämdhet hos nyblivna mammor – skit bra om ni frågar mig. Jag känner mig inte alls nedstämd utan snarare tvärtom, visserligen trött men fortfarande i en liten bubbla. Men känner man på ett visst sätt ska man våga prata om det för det är absolut ingenting att skämmas för utan det är bara bra, jag hade inte tvekat en sekund. Visst har jag också sämre dagar, jag blir frustrerad ibland men det är viktigt att själv kanske reflektera över det och skilja på vad som är i en ”normal mängd” och inte för att snabbt få kunna prata av sig för då blir det nog bara bättre. Så jag tycker det är super att dom börjat med dessa samtal. Jaja anyhow, när lilleman vaknade värmde jag upp mjölken i flaskan under rinnande vatten tills den fick kroppstemp och så testade jag, visste ju att vissa bebisar ratar den så jag var redo att få behöva swicha om till amning. Men glupsk som han är så sög han i sig 70 ml ganska fort men var inte helnöjd och därefter fortsatte han ta bröstet en liten stund. Alltså äter han säkert ca 100ml per måltid. S ensamstunder med en hungrig Lucas är räddade med andra ord. Hurra!

20140827-160834.jpg

20140827-160851.jpg

20140827-160903.jpg

Helnöjd kille under sängmobilen. Nu är det riktigt kul att följa figurerna med blicken och babbla med dem. Ibland kan man bli lite frustrerad när man tappar en figur med blicken för en stund. Här var mamma också nöjd tills han en liten stund efter släppte väääääärldens baja, haha.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Evelina

  Hej!
  Min son är snart 8 veckor och jag funderar också på att pumpa ur ibland för att kunna ha som säkerhet då jag måste iväg på ex förlossningssamtal. Men jag har inte förstått hur det är bäst att förvara mjölken, alltså i vilken typ av flaska/behållare. Hur gör du? Om du använder nappflaskorna, har du dem med lock eller själva nappen på.

 2. Jennifer

  Hej!

  Tack för en bra blogg!
  Jag har också funderat över det här med matningen om man ska iväg en sväng. Om jag så bara ska till affären en snabbis så är jag rädd att min lilltjej (7veckor) ska bli hungrig när jag är borta. Haha
  Jag helammar också, och har funderat på att pumpa ut. Men jag tycker att det är svårt att veta hur mycket hon äter. Man vill ju att hon ska bli mätt 🙂 Och hur förvarar man bröstmjölken egentligen? I kylen?
  Har du några bra tips? : )

stats