familjelivet i tornedalen

Förlossningsrädsla eller ej?

Brukar ni ofta tänka på kommande förlossningen? ni som nu väntar barn. Jag vet inte, än är det många många veckor dit förhoppningvis och vissa säger: ja det är länge dit än. Men det känns bra att redan nu tänka på det – tänka ut. Vill jag ha bedövning eller ej? Vem vill jag ha med mig på förlossningen? Saker att tänka på att ha med sig mm. Vad går förlossningen ut på? Information om ”vanlig förlossning”, kejsarsnitt och akut kejsarsnitt. Igångsättningen mm. Jag känner mig inte rädd just nu iaf, visst kan jag redan ibland känna mig nervös över det men försöker att se det som det mest naturliga. Ibland pratar vi om det med min sambo, vad vill jag få ut av att ha med honom som stöd till exempel, saker han bör veta, saker han och jag måste tänka på innan det är dags. Jag försöker undvika att läsa folks olika förlossningsberättelser, har bara tagit del av min mammas och min systers. Dels undviker jag det eftersom att vi alla är så olika – vårat undermedvetna kanske påverkas mer än vad vi tror, vi kanske påverkas. Det jag läst är att varenda förlossning är unik – ingen är den andre lik. Därför känns det bra att ta del av information men historierna skippar jag nog tills efteråt, då kan det vara kul med lite läsning om det. Vem vet, det kanske inte ens blir en ”vanlig förlossning” eller så blir det det, smärtlindring vill jag ha men är osäker på vad jag vill ha. Dock får jag hålla tummarna för att jag hinner få det jag nu väljer – i tid. Allting blir inte som planerat, därför väljer jag att inte planera alltför mycket nu innan, har mina planer för både a, b och c. Det kommer göra så in i helsikes ont är allt jag vet, blir spännande i så fall att testa smärtgränsen lite. Kommer förmodligen förbanna mig själv över att jag ens tänkte så idag, haha. Huvudsaken är att vi får en frisk liten bebis sen.

20140227-135034.jpg

20140227-135131.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. gretas

    Vi är inte från Luleå från början, utan från Eskilstuna. Så vi har tänkt att vi ska hinna ”hem” efter att våra tentor slutar (2 veckor innan BF), men det är inte alls säkert att det blir så, annars så blir det Sunderbyn för våran del också 🙂

  2. gretas

    Haha oj, vad sjukt! Så bor vi tydligen bara några mil från varandra. Vi är beräknade 19 juni, så bara några dagar innan er! Haha, ska bli kul ännu roligare att följa din blogg nu 🙂

  3. gretas

    Ja, precis. Vilket datum är du beräknad? 🙂 Ser att du också bor uppe i norr, snart fyller 22 och har en liten hund 😉 vart nånstans i norr bor du?

stats