familjelivet i tornedalen

Graviditetskroppen

Det är då mycket dom har hänt med mig själv och kroppen under alla dessa veckor. Haha ja, åtminstone under dessa 12 veckor som jag vetat om det här. För plötsligt så blev jag både fetare och finnigare i hyn precis som en tonåring och jag har inte haft några problem med hyn på väldigt länge. Fetare trodde jag berodde på den pågående bulkperioden som jag just var inne i med S och finnarna kanske hörde ihop med träningen och så mycket man svettades mm. Se där vad fel jag ändå hade. Då vad mer har hänt?

– Någon enstaka attack av halsbränna har funnit sig till mig, jag får det när jag ”stressar upp” mig själv, jag svär, halsbränna är ingen lek.

– Imorse fick jag vadkramp för första gången, tackar gudarna för att den var lindrig men nu gäller det att få i sig mycket vätska och banan tjejen.

– Humörsvängningar är lika med NOLL!

– Vikten har börjat gå uppåt nu och hela magen den bara växer och växer, plus tre kilo ligger vi på just nu.

– Emellanåt känner man sig rätt öm down there, intressant information va? Men det är nog något i klass med sahara och det är visst bland det vanligaste. Tänk att hela fiffi också går och förändras.

– Jag har börjat dricka mjölk igen som en galning, tillhör helt klart graviditeten och det tackar vi för. Inte nog med det – är konstans törstig.

– Allting på kroppen blir slappare och slappare och jag är inte van att se mig själv såhär. Brösten vilar ju snart på magen känns det som, tom armarna är slappare.

– Har drabbats av växtvärk i magen nu i flera dagar i rad, kanske inte det skönaste då man knappt vet hur man ska ligga, det är ett dilemma varje gång.

– Lillen trycker mer och mer uppåt och det blir väldigt tungt och svårt att andas emellanåt och andra gånger trycker han mot ryggen och det mina vänner är ännu mindre skönt. Känns som att alla kläder trycker extra mycket just då.

– Läpparna och näsan har svullnat sedan ett bra tag tillbaka, känns skumt.

– Man får en massa konstiga cravings emellanåt, just nu måste jag nästan få i mig korv och yoghurt. Yummy yummy for my tummy och då tänker ni er – korv i yoghurt för det är exakt det jag menar.

– Jag är väldigt ”gosa sjuk” och kärleksfull av mig, nog för att jag vanligtvis är det men såhär mycket? Nä.

– Emellanåt blir man väldigt nojig och orolig och det bästa är när man känner rörelser där inne i magen, att man redan kan känna en sådan kärlek för sitt barn fast man inte fått träffa det.

– Sammandragningarna har hittat hem till mig, får dem när jag gör vissa rörelser eller om jag håller igång alltför länge utan att vila lite. Det hjälper att stanna upp, klappa magen och ta några djupa andetag. Min BM sa att man brukar få det när man har sex – det har jag dock sluppit men däremot när jag åker bil. Vad fan liksom? Jag sitter still och det är väldigt lugnt och bekvämt och komforten är verkligen super i vår pärla men ja, de kommer ändå.

– Håret är bättre, växer som ogräs och man tappar inte ens i närheten lika mycket som annars. Även naglarna har blivit väldigt hårda och dem växer också väldigt fort nu.

– Det blev premiär för naveln att titta ut igår, så det är väl nu när vi närmar oss vecka 29 som den börjar vara utåtstående, känns konstigt att se den så.

– Och jag svär, aldrig tidigare har det känts som om veckorna gått såhär fort som nu när jag väntar barn. Vi är ju snart där.

– Kan ju inte undvika och nämna brösten – växer ju i takt med magen. Undrar hur länge till de ska hålla på och växa ännu? Haha.

20140403-063556.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carro

    Jag har också fått världens craving på mjölk nu under graviditeten. Känns som att jag kan typ hinka i mig ett helt mjölkpaket på en gång… Nästan. Helt sjukt, så här mycket mjölk har jag aldrig druckit förut som nu under graviditeten.

    Och det där med sammandragningar i bilen. Känner också igen mig i det, för det är när jag åker bil jag får som mest sammandragningar. Lite konstigt egentligen eftersom man ju sitter still då man åker bil 😛

stats