familjelivet i tornedalen

Produktivt. Eller ej.

Och då menar jag vardagssysslor främst. Det där vardagliga. Idag har jag hunnit med en massa känns det som – här hemma alltså. Iofs är det saker jag hinner göra varje dag här hemma nu när jag är mammaledig och är hemma med Lucas men jag väljer att inte alltid göra de sakerna när vi är ensamma eller överhuvudtaget vissa dagar förutom matlagning som vi båda gör. Här är det inte i någon turordning utan den som känner för det gör den. Lucas är en bebis som sover väldigt mycket men sen är han även väldigt morgonpigg. Han drar en powernap på dagen som varar allt mellan 2-5 timmar och nattsömnen är ungefär mellan 17-19 till 04-06 någongång. Igår sov han från 19-06, vaknade vid 23 för ett blöjbyte som S hade gjort eftersom att han var vaken och även för lite krubb. Jag lyfte över honom i våran säng och råkade somna om medan han åt, detsamma gjorde ju han. Under natten vaknade jag upp av att jag var så otroligt pissnödig så lyfte över honom i hans säng.

Vi har varit på lite ärenden idag hela familjen. Jag har stått för matlagningen idag – har haft en såndär dag efter en kopp kaffe. Dammat, dammsugit, vilat, gosat med lilleman, moppat golven, promenerat, myst med S, myst lite mer med lilleman och hunden, diskat, städat lite till, sorterat och ordnat, vilat framför one tree hill och bytt sängkläder här hemma. I väntan på att lilleman skulle vakna som sov en powernap på över fyra timmar (!) förstår ni att man hinner då? Yep. Samma med kvällarna då han lägger sig 2-3 timmar före oss. Gör hellre bort det jag kan på dagarna om jag har tid, ork och lust varvat med att stirra mig blind på Lulle så vi får ta det lugnt på eftermiddagen tillsammans och bara busa, babbla och gosa. Idag har han varit jätte pratglad under sina vakenstunder, när jag ammade honom låg jag själv och skrattade för fullt för han tissade och pausade för babbel, fortsatte tissa och så började han babbla lite mer och sådär höll det på. Han måste ha haft riktigt mycket att berätta efter att ha sovit som en stock.

20140828-191250.jpg
Killen som fick pyjamas på sig vid halv sex, haha.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats