familjelivet i tornedalen

Rutinerna hemma hos oss

Våra rutiner står i orutin emellanåt. Men jag tänkte knåpa ett ungefärligt mat och sovschema som Lucas följer någorlunda nu vid snart 9 månaders ålder.

Lucas vaknar upp allt mellan 05-06 på morgonen. Då brukar vi oftast (än så länge) ligga och dra oss och gosa i sängben allt mellan 30-60min innan vi kliver upp. Ibland brukar han få bröstet helt beroende på vilket mood han är i.  Dock har jag bestämt att vi ska börja sluta med det alldeles snart.

DSC_0437

Till frukost äter Lucas gröt med lite plommonpuré i – som jag gör själv då den har riktigt bra effekt på hans mage. Innan hade han en väldigt väldigt trög mage men detta har verkligen hjälpt honom. Frukosten äter han ungefär en timma efter att han vaknat, diffar lite ibland. Till det här dricker han vatten.

Lucas brukar sova en nap en timma efter gröten efter att ha sprallat runt i ca 2h. Det här slår nästan alltid exakt och då sover han allt mellan 1h-2h beroende på hur natten varit och vilken tid han vaknat. Jag utnyttjar alltid denna nap och somnar om gott i sängen bredvid honom. Det behövs.

Äter han gröten vid 6 på morgonen brukar han få ett litet mellanmål innan lunch, antingen delar vi på en banan eller så får han lite smoothie på turkisk yoghurt med blåbär och hallon. Äter han gröten kring 7 så brukar han hålla sig till lunchen. Det här beror alltså helt och hållet på honom.

Vid ungefär 11.00 så är det dags för lunch, han slukar allt med hull och hår som erbjuds och äter motsvarande en stor/normal burk till lunch. Efter det här brukar vi gå på en promenix och han sover oftast utomhus i cirka 1-1,5h. Det är också helt olika från dag till dag förstås, han sover i varje fall bättre om han får sova ute.

14.00 Mellanmål i form av frukt eller någon fruktpuré, ibland får han en bit limpa med lite leverpastej på eller varför inte smörgåsrån för att öva in motoriken till sin frukt . Det här är hans huvudmellis, det är inte ofta han behöver ett mellanmål innan lunchen längre.

15.00-16.00 dagens egentligen tredje nap. Ja han går ju upp rätt tidigt så det är förståeligt, han är en väldigt aktiv liten bebbe men laddar fort upp batterierna igen. Brukar vara ute med vagnen för i den somnar han ofta gott.

Runt 17.oo bukar det vara middag för lillherrn och den motsvarar också en normalstor burk med mat. Än finns det inte något som han inte äter av och det är väl tur det. Ibland slukar han i sig så mucho så då bjuppar jag på lite efterrätt ala fruktpuré.

19.oo-19.3o brukar han äta sin gröt med lite fruktmos till och efter det brukar han slockna på direkten för natten. Ibland är han uppe till 20.oo men det är inte alltför ofta det händer, lite oftare på senare tid dock.

DSC_0439

Han dricker vatten till varje måltid och dricker helst inte ur något utan vill ha det via sked (hej hej tålamodet!). Mellan varven är det mycket bus och gos med honom som gäller och han ska helst underhållas hela tiden. Han sover lite hursomhaver nu sen han blev åtta månader och jag har läst att separationsfasen brukar vara igång och den har vi märkt av nu.

Jag tror han drömmer mycket mardrömmar och har ett par bissingar påväg upp och det kan resultera i flera uppvak, oftast somnar han om efter en kort stund. Annars brukar han sova hela nätter med ett litet uppvak då han vill ha nappen för att sedan snabbt kunna somna om igen.

DSC_0443

Han äter som en liten häst och det är väl bra, tänka sig att han bara gick upp 120 gram på två månader, helt sjukt. Alltså måste han göra av med väldigt mycket så sprallig som han är, haha.

DSC_0442

 

Jag tror nog inte att jag glömt något, såhär ser det oftast ut hos oss. Vad spännande och gå tillbaka och läsa lite den dagen man har kido nummer två. Jag tycker om att läsa om andras rutiner, det är intressant för det kan verkligen vara såå olika och det är helt förståeligt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats