familjelivet i tornedalen

Svar på kommentar

Tänkte att jag kunde svara på kommentaren från tidigare inlägg. Jag är själv amatör på det här med att ta vara på utpumpad mjölk och flaskmatning. Testade idag för första gången och då testade jag med bara 70 ml som min son på åtta veckor sög i sig direkt så fick fortsätta med ammandes i en liten stund. Tippar på att han äter kring 100 ml för att bli nöjd så därför pumpade jag ut mer nyss i en annan flaska så nu har jag två flaskor med 90 ml istället. Men när jag ska pumpa ut i en flaska för att lämna åt S så att han har så ser jag till att det finns 100-125 ml så jag vet att han säkert blir mätt och sen måste man ju tänka att det här är väldigt individuellt då det kan skilja sig mycket från en bebis till en annan, så just nu testar jag bara mig fram och ser hur mycket som kan behövas på ett ungefär.

Du kan både förvara den i kyl och i frys. Och även i rumstemp i upp till sex timmar efter att du pumpat ur, men planerar du att kyla ner så ska den in i kylen helst direkt. Enligt olika rekommendationer så kan den förvaras i kylen i 2-3 dygn Max och i frysen (-18) i ett halvt år. Jag kommer nog inte frysa ner då jag just nu har så mycket att pumpa ut om dagarna utan kör på kyl isf. Man ska även tänka på att om man ska tian upp den fryst så ska det göras i ett vattenbad och inte i micron. Är den kyld så räcker det att spola under rinnande varmvatten. Sen är ju inte det här något jag kommer göra varje dag utan bara då och då för att se så han verkligen tar flaskan i fortsättningen och när S blir själv. 🙂 Men pumpa ut iaåfall lite mer och så äter bebis det den behöver av det eller så testar du dig fram. Kan ju behövas en hel del träning också om inte bebis vill ta flaskan direkt. 🙂 Hoppas det var till någon hjälp iaf.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats