familjelivet i tornedalen

Svartsjuka

Jag satt och läste ett inlägg som någon hade skrivit om på sin blogg och det handlade om svartsjuka. Vad tycker ni om det? Är ni det? Man kan vara det till en mild grad men det måste finnas en tydlig gräns på vad som är okej och inte. Jag kan vara svartsjuk till en mild gräns eller kan man kalla det svartsjuk? S likaså men bara såpass att det är gulligt. Visst händer det att det sker missförstånd ibland men det händer nog många men jag har lärt mig att lita på honom och han på mig. Däremot fick jag en gång höra en rolig grej om en händelse som han sagt någonting om mig vilket gjorde mig ledsen för det fick mig och framstå som svartsjuk trots att det var han själv som gjort det och då ifrågasatte jag självklart det.

Jag har levt i ett destruktivt förhållande för länge sedan – ett förhållande omöjlig att ta mig ur. Jag hade flera sådana kämpiga förhållanden på rad så jag visste nog inte riktigt hur kärleken skulle vara, var det såhär? Jag kom till instinkt att det inte alls var vad jag ville – jag skulle aldrig få det jag ville ur de förhållandena, det var inte längre kärlek, det är inte kärlek när min partner har tappat all respekt gentemot mig. Min kropp och min själ vet vad konsekvenserna av svartsjuka innebär och jag vet vars gränsena går idag. Jag är glad att jag funnit en person som läkt ihop mig, som får mig att känna mig hel och som visat mig vad kärlek är, det vackra i kärlek. En person som bryr sig, en person som ger och tar emot, jag har svårt att tro att jag skulle kunna hitta bättre även om vi ibland går varandra på nerverna och har våra duster. Destruktiva förhållanden – det finns bara ett råd: Vänd dig om och kom aldrig tillbaka i princip. Nej men gå, det finns någon där ute som gör dig så mycket lyckligare – som kan ge dig det där som just du behöver även om man får jobba på det en hel del.

(null)

Sen finns det personer som rent ur sagt är dumma i huvudet emellanåt. Som ska göra sin partner svartsjuk – till vilken jävla nytta? Förstår ni hur mycket det kan förstöra? Förstår ni vad det kan leda till egentligen? Om inte så tänk efter en extra gång. Svartsjuka bygger mera svartsjuka om man har otur. Och att sitta och göra sin partner svartsjuk? Försöka med sånt onödigt trams – lägg snälla ner. Vad får man ut av det? Inget. Haha sådant gör mig arg, jag hade en gång en i omgivningen som var extremt sådan men vi två spelade inte på samma banor direkt som tur var, så man glider isär. Man får möjligtvis en sårad, osäker och obekväm partner, grattis till dig för att du kanske lyckas förstöra ens självförtroende tillika självkänsla. Så onödigt omoget. Det bästa vi kan göra är att visa varandra respekt – vi är vuxna människor.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats