familjelivet i tornedalen

Uppmärksamma denna dag.

Jag blev uppmärksammad av att det idag är internationella dagen mot våld mot kvinnor – något som jag tycker är otroligt viktigt att uppmärksamma vidare. Jag fick veta att 25 kvinnor har dött till följd av våld i sina hem under det här året, 25 för mycket. Kvinnor och andra kvinnor där ute som blir utsatta för våld – som vi kan ägna en tanke åt.

Kvinnor överallt i världen mördas, våldtas, torteras, fängslas och tystas ner just för att de är kvinnor. Idag är det exakt 16 år sedan Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor instiftades. 

Jag har levt i ett destruktivt förhållande – ett år tog det mig att ta mig ur det. Ett år av smärta och sorg, ett år av villande runt helt vilsen i mig själv. Omkring 80 procent av det våld som sker mot kvinnor i nära relationer uppskattas aldrig komma till polisens kännedom. Förstår ni? 

Över 200 kvinnor har mördats av en närstående man sedan år 2000. 

28 400 kvinnor över 18 år misshandlades under 2014. 

 29 kvinnor dog till följd av dödligt våld under 2014.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats