familjelivet i tornedalen

Vecka tjugonio

Barnet, vad har hänt här de senaste månaderna? En summering av dessa veckor som gått fram tills nu.

Barnet har hunnit växa sig rätt stor nu, tänka sig att de i snitt är 37 cm långa vid det här laget. En linjal, jag var bara tvungen att med måttband se hur långt det är och barnet börjar vara rätt långt nu redan. Än ska där växas och ön ska där bakas i ugnen min, haha. Kan knappt förstå att tredje – sista trimestern är här redan. Som jag väntat och längtar med spänning för att se hur det skiljer sig från andra.

Första trimestern var ju en tid för sig. Ja under hela den tiden gick jag ju ovetandes om att en bulle börjat bakas inuti min kropp, så sjukt att jag indexfonder veckor gick ovetandes. Slapp med andra ord 16 veckors väntan, kanske därför tiden känns så knapp? Finnarna började visserligen blomma på min hy från ingenstans och plötsligt var jag som i den värsta tonåren någonsin, utöver det, en väldigt lugn första trimester.

Andra trimestern då? Hade ett fåtal ggr halsbränna, det går att räkna på en hand och det var väl tur det. Magen började växa och synas allt mer, rörelserna blev fler och fler, mitt hår kändes tjockare och håret blev automatiskt mörkare av hormonerna. Inget hormonellt monster än så länge, kanske lite blödigare än vanligt men definitivt lugnare, gosigare och mer kärleksfull. En period av trötthet men järnvärdena såg bra ut genom andra trimestern iaf. Här började det ömma i vissa delar, ni kan gissa vilka och det mot slutet av denna ”fas”, barnet började trycka mot ryggen, bröstet och överallt vilket kan orsaka svårigheter med andningen men det tig jag med en klackspark. Har jobbat ungefär heltid under hela tiden och stödstrumporna har varit min bästa vän.

Nu är tredje trimestern här. Jag är förväntansfull över vad som komma skall. Detta är en tid full av planering och fixande och trixande. Mitt midjemått är väldigt stort nu, känns roligt på alla sätt. Finnarna på kroppen börjar ge med sig nu och än så länge känner jag att jag kan, jag orkar och jag vill. Bortsett frän just nu när jag åkt på en dunderförkylning. Annars finns där mycket energi så länge jag får sova en lååååång natt.

20140410-160041.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats