familjelivet i tornedalen

Lucas matrutiner snart 1.5 år

Nu har vi verkligen rutin på det här med mat, vad som äts varierar dock helt och hållet och tiderna är allt som oftast detsamma om han nu inte vaknar kring helt olika tider. 

Runt 6:30-07 så är det dags för frukost. Oftast blir det en smörgås med lite pålägg och kvarg. Han älskar kvarg. Ibland blir det smoothie eller så vill han bara ha ett glad vatten eller mjölk till. 

Vid 10 äter han mellis. Är vi på familjens hus blir det en macka och hemma blir det oftast en frukt. Det händer att han ibland skippar detta mellanmål ifall han äter lunchen redan vid elva. 

Runt 11:30-12 så äter han sin lunch och det är alltid samma som vi lagat dagen innan. Känns smidigast så. Till det dricker han oftast vatten, vi försöker introducera mer mjölk men vatten verkar vara bäst. 

Sedan sover han i ca 2-2,5h och när han vaknar brukar han vilja ha en banan och en clementin i väntan på middag. 

17:00 är det dags för middag och det blir detsamma som vi lagar åt oss, vi varierar mycket i kosten och han är en riktig allätare. 

Sedan leker han och sprallar på, bygger lego och dansar. Börjar bli sömnigare, tar eventuellt ett bad eller en dusch tillsammans, läser böcker och så är det dags för gröten vid 19:30. Sen är det hopp i säng och han somnar oftast inom loppet av fem minuter. Ibland somnar han dock redan vid 19, ibland ugglar han till 20:30, helt olika med andra ord. 

Han dricker ingen välling och har aldrig varit förtjust, gröt däremot är riktigt mums mums enligt Lucas.  Ibland helt naturell som den är och ibland med lite fruktmos i. Ersättning har inte heller varit hans grej eftersom att jag ammade i nio månader, vi testade ett par gånger både det och välling men han ratade bägge så sen dess har det bara varit vanlig mat vilket har känts helt smidigt. 

  
Snor denna av gudmor. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats